Evanđeoska crkva Jajce crkva je protestantske baštine koja je započela svoj rad kroz humanitarno djelovanje 1996. godine. Kroz to vrijeme bili smo blagoslovljeni radnicima iz raznih zemalja koji su svojim trudom dugi niz godina ostavljali svoje srce i molitve u ovom gradu. Njih i danas osjećamo i vjerujemo da će te molitve donijeti žetvu u vremenu ispred nas. Danas crkva u Jajcu rekli bismo živi više van zidova nego unutar zidova zgrade koju smo imali prilike kupiti 1998. godine.
Vjerujemo u Kraljevstvo Božje koje je među nama i širenje istog kroz svjedočanstvo vjere u Isusa Krista, kroz Njegovu Riječ i djela ljubavi među  našim sugrađanima. Kroz sve što radimo nastojimo pokazati razlog naše nade.

Neke od naših aktivnosti su:

  • Nedeljno bogoslužje
  • Biblijska proučavanje i molitve
  • Sportska služba sa djecom i mladima kroz Floorball klub Lavovi. Ujedno organiziremo humanitarne utrke za pojedince i organizacije u potrebi.
  • Radio emisije Perspektiva
  • Humanitarni rad kroz koji pomažemo onima koji su u najvećoj potrebi.

Jajce je prelijep gradić za kojeg kažu da je jedan od popularnijih destinacija u svijetu zadnjih godina. On je poput grada koji leži na gori a kojeg Isus opisuje u Matejevom evanđelju (Matej 5, 13-14). Kroz sve što radimo želimo biti sol zemlji u kojoj živimo i svjetlo ljudima oko nas. Isus takođe naglašava: “Vaše svjetlo neka tako zasja pred ljudima da vide vaša djela ljubavi te slave vašeg Oca nebeskog.”

Surađujemo sa organizacijama u našem gradu:  Novi Most - organizacija za rad s mladima, Orphan’s Promise - organizacija koja radi sa siročadima i djecom u potrebi, Misija bez Granica - humanitarna organizacija.

Evanđeoska crkva Jajce
Mitrasova 5
70 101 Jajce

ecjajce@gmail.com | 030 659 842

Pastor: Edina Hajder

Bogoslužje: nedeljom u 10:00
Molitva i biblijska proučavanja: srijedom u 18:00