Dugih 50 godina sestre Stana i Mara su vjerno molile za crkvu u Čapljini.
Krajem 80 - tih godina u obiteljskoj kući Andrije i Marice Vego u Strugama Gospod je započeo svoj rad. Kroz molitvene sastanke i biblijska proučavanja nekoliko vjernika se sastajalo na slavu Božju. I počela je rasti živa crkva.  Krajem 90 - tih godina Gospod je doveo Nadu i Bernarda Mikulić iz Mostara koji započinju misijski rad, nešto kasnije i pastirsku službu te i gradnju crkvene zgrade u Čapljini. Vjerni su se okupljali i dalje u Strugama sve do 2004 godine kada je crkvena zgrada i službeno otvorena na slavu Božju.
Živa crkva je rasla s vizijom : "VODITI LJUDE U SPOZNAJU ISUSA KRISTA" Nekoliko godina dio naše crkve su bili vjerni Gruda, Ploča, i Trebinja što je doprinijelo širenju Radosne vijesti.
I danas, život crkve se odvija kroz nekoliko važnih aktivnosti : Zastupničku molitvu, biblijska proučavanja, nedjeljna bogoslužja, večeri slavljenja i obožavanja Gospodina za ono što je učinio za nas i za ono što On jeste. Crkva se trudi da bude sol i svjetlo u gradu te da proširi Isusovu Radosnu Vijest na načine kao što su; ženski sastanci, rad s mladim ljudima u lokalnoj zajednici i humanitarnom pomoći. Crkva ima knjižnicu. Također imamo izdanja poznatih svjetskih kršćanskih autora koja su besplatna i ubrajaju se u evangelizacijsku literaturu. Tu također spadaju : Biblije - Sveta Pisma, Novi Zavjeti na Latinici i Ćirilici.

caret-down caret-up caret-left caret-right

E.P.C. ČAPLJINA
Tina Ujevića br. 12
88300 Čapljina

eccapljina@tel.net.ba

Bogosluženje: nedeljom u 10:00
Molitveni sastanak: utorkom u 18:00
Biblijska proučavanja: četvrtkom u 18:00