Od 1984. godine crkveni prostor Evanđeoske crkve u Mostaru - Brankovac se nalazi u rodnoj kući Alekse Šantića, poznatog Mostarskog pjesnika, na adresi Braće Šarića 19. Sastajemo se Nedjeljom u 10 sati na Bogoslužje.

Mi kao crkva u Brankovcu skupina smo ljudi koji dolaze iz raznih gradova BiH i svijeta, pa stoga i raznih nacionalnosti. Koristimo Bibliju kao svakodnevnu inspiraciju i vodilju. Naše osnovno Vjerovanje isto je kao i u drugih kršćana svijeta. Isključivo se molimo Bogu (Ocu, Sinu i Duhu Svetome), obilježavamo spomen na Isusovo rođenje i uskrsnuće (Božić i Uskrs). Bogoslužje je uz instrumente i pjevanje, molitvu i zahvalnost, uz propovijedanje iz Biblije, te slavljenje Euharistije (Večere Gospodnje, zahvalnost i sjećanje na Isusovu žrtvu za naše grijehe i spasenje).

Iako smo relativno malobrojna zajednica, vrlo smo aktivni, motivirani smo Kristovim Velikim Poslanjem da činimo učenike. Nije nam želja graditi instituciju, nego radije familiju, gdje svatko razvija svoj identitet u Kristu, i gdje svatko poznaje svakoga i želi biti u bliskom zajedništvu jedni sa drugima i sa Bogom. Ciljamo na princip da svatko u crkvi ima svoju ulogu i služi na neki način. Imamo obiman rad s djecom, tinejdžerima i omladinom kroz sedmicu. Za odrasle organiziramo razne događaje uključujući Alfa tečaj.

Želimo biti crkva koja brine, jedni za druge i za one oko nas; to želimo da bude srž svega što činimo zato što vrednujemo svako ljudsko biće jer je stvoreno od Boga. Iz toga razloga smo kupili zemljište 12 km izvan grada, koje koristimo za poljoprivrednu proizvodnju i gdje gradimo kuću. Vizija je stvoriti održivu humanitarnu pomoć, gdje naši prijatelji mogu biti pomognuti primajući proizvode zemlje, ali  istovremeno mogu i pomagati uključujući se u poljoprivredne radove.  Dugoročno se nadamo da će ovo biti i mjesto gdje oni u potrebi mogu brinuti jedni za druge, i zajedno raditi i živjeti na selu.

 

Za više informacije posjetite našu web stranicu: ecbrankovac.org

Evanđeoska crkva u Mostaru – Brankovac

Braće Šarića 19
88 104 Mostar

ecmb@ecbrankovac.org