Dok čekamo

Čitanje: Djela apostolska 1,4
I dok je jednom s njima blagovao, zapovjedi im da ne napuštaju Jeruzalema, nego neka čekaju obećanje Očevo »koje čuste od mene”…

Razmišljanje: Jeste li se ikada osjećali kao da predugo čekate na Boga? Možda ste od njega tražili da vam nešto pruži ili ste tražili da vam otkrije nešto u vašem životu. Možda ste spremni da mu služite, ali izgleda kao da nemate pravu priliku za to.

Na početku knjige Djela apostolskih, uskrsli i pobjedonosni Isus traži od učenika da čekaju. Oni su mislili da je sada pravo vrijeme da se misija dovrši – da se Kraljevstvo Božje uspostavi u Izraelu, a Isus im kaže da trebaju čekati. Teško je čekati, posebno kada osjećamo da smo spremni za ono što je pred nama. Da je pravo vrijeme upravo sada. Ponekad nam Božji potezi nemaju smisla. Čekanje se zna odužiti i počnemo razmišljati da smo zaboravljeni. Ipak, važno je zapamtiti da Bog ima plan za nas koji je daleko veći od onoga što možemo zamisliti i moliti.

U trenucima kada se osjećamo kao da čekamo na Boga, treba razmotriti nekoliko stvari. Prvo, možemo se zapitati da li smo stvarno spremni. Veličinu vašeg zadatka zna samo Bog i on će vas u pravo vrijeme opremiti sa svime što je potrebno da ga izvršite. Još jedna stvar koju treba uzeti u obzir, kada čekamo na Gospoda, je njegovo vrijeme. Iako možda nešto želimo sada, to možda neće biti najbolje prema Božjem planu. Ponekad, kada tražimo nešto od Gospoda, Njegov odgovor može biti: “Čekaj.” Konačno, važno je analizirati svoje motive. Ako nešto tražimo iz sebičnosti i lične koristi, malo je vjerovatno da ćemo dobiti ono što smo tražili. Međutim, ako su naše želje u skladu s Božjim planom, onda ćemo primiti sve što nam je potrebno.

Molitva: Gospode, hvala ti da je svrha za moj život jedinstvena i posebna. Ne želim sumnjati u tvoj plan. Daj mi strpljenja dok čekam tvoje savršeno vrijeme i u međuvremenu ispitaj moje motive, moje srce…

Posted in Tekst za dnevnu pobožnost.