Izreke 16,9

Srce čovječje smišlja svoj put, ali Jahve upravlja korake njegove.

Velika je razlike između našeg planiranja i Božjeg usmjeravanja. Da vam je neko prije 20, 10 ili 5 godina rekao da ćete biti na ovom mjestu, da li bi vjerovali? Da li je to dobro ili loše? Da li ste na mjestu na kojem želite biti?

Prije 20 godina mislio sam da imam plan za svoj život. Bio je to dobar plan. Onda se, iznenada, otvorila druga mogućnost, a ja sam se našao u dilemi. Tražeći od Gospoda da me usmjeri, poveo me je baš do ovih stihova. Sve mi je bilo jasno. Moje srce je smišljalo jedan put, ali On me je želio povesti drugim. Put koji sam ja smišljao bio je dobar put, ali je ovaj bio bolji. Ne lakši, već bolji. Iako sam bezbroj puta preispitivao ispravnost svoje odluke još uvijek sam tu, na istom putu i ne žalim zbog toga – naprotiv.

Pitam se, koliko života su ovi stihovi promijenili. Možda i ti trebaš promjenu. Prepusti se Gospodu da On usmjeri tvoje korake. Čovjek donosi mnogobrojne odluke u životu, ali ogromna utjeha leži u tome da možeš računati na to da će Gospod upravljati tvoje korake.

Gospode, hvala što Ti imaš za mene put. Put mira i nade. Put koji vodi u najbolju budućnost za mene. Molim Te da mi pomogneš da razlučim između planova koji dolaze od mene i smjernica koje dolaze od Tebe. Molim Te da me povedeš svojim putem.

Posted in Tekst za dnevnu pobožnost.