Izreke 20,6

Mnogi se naziva dobrim čovjekom, ali tko će naći vjerna čovjeka?

Svi mi možemo imati tendenciju da sebe smatramo boljima nego što zaista jesmo. Dajemo obećanja koja ne možemo ispuniti; dajemo riječ da ćemo čuvati tajnu, a onda, nakon dva dana zateknemo sebe kako tu informaciju prenosimo drugima; zaklinjemo se „nikada te neću povrijediti/ izdati/ ostaviti“, a ta zakletva biva prekršena prije nego što je to i moguće; bračni zavjeti lagani su za izgovoriti, a ipak, tako teški za održati.

Naše su namjere dobre, ali izgleda kao da naša grešna priroda stalno pobjeđuje. Rijetko se može naći prijatelj na kojeg se stvarno možemo osloniti, kao na nekoga ko je vjeran – a još rijeđe sami sebe smatramo vjernima.

Usprkos ogromnom broju primjera neuspjelih ljubavi koji nas okružuju, ne trebamo biti potpuno obeshrabreni. Još jedanput možemo podići svoje oči prema gore i pogledati u Isusov primjer vjernosti. Kao što to Pavle, na predivan način, kaže u 2. Timoteju 2:13:

„Ako ne budemo vjerni, on vjeran ostaje. Ta ne može sebe zanijekati!“

Isuse, hvala ti što u Tebi pronalazimo vjernu osobu – hvala Ti što je Tvoja vjernost sastavni dio Tvoga karaktera, i što radi toga možemo potpuno da Ti vjerujemo. Kajem se zbog svoje nevjere u mojim odnosima, prijateljstvima i karakteru, a najviše od svega u mome povjerenju prema Tebi. HvalaTi za tvoju ljubav prema nama koja ne razočarava – neka Tvoja ljubav bude moja snaga za današnji dan.

Posted in Tekst za dnevnu pobožnost.