Jeste li spremni da budete oživljeni?

Razočarenje dolazi u mnogo različitih oblika, veličina i stilova. Može to biti zbog veze, izbora karijere, unapređenja, crkve, službe, prijatelja, doma itd, itd. Neka razočarenja dolaze od naših ličnih izbora, neka zbog izbora drugih ljudi nad kojima nemamo kontrolu.

Definicija razočarenja je: tuga ili nezadovoljstvo izazvano neispunjenim očekivanjima. Ili, osjećaj tuge, nesreće i nezadovoljstva jer nešto nije onako kao što smo očekivali (nešto čemu smo se nadali ili što smo očekivali se nije dogodilo).

Mnogi zaglave i ne izlaze iz tunela razočaranosti, te tako ne mogu ni vidjeti sunce koje dolazi nakon njega. Bog ne želi da ostanemo u tom tunelu zbunjenosti i tuge. Želi da krenemo naprijed, da idemo k Njemu i dopustimo Mu da nam pokaže svjetlo. Kada su žene našle prazan grob, anđeo im je rekao: “Zašto tražite živog među mrtvima? On nije ovdje, ide pred vama u Galileju, tamo ćete ga vidjeti kao što vam je i rekao.”
Jeste li nedavno bili pogođeni jakim vjetrom života koji vas je razočarao i zaustavio ili usporio vaš duhovni rast? Jeste li, bilo zbog okolnosti, bilo osobnog izbora, dopustili silama oko sebe da umrtve vaše srce prema Božjim stvarima? Naš Bog je Bog obnove i oživljavanja. On je za naš duh potrebno sunce koje nam dopušta da rastemo ponovno unatoč životnim olujama. Kada ga potražimo, okrenemo se k njemu, možemo doživjeti probuđenje u našim životima i novi rast. Jeste li spremni da budete oživljeni i probuđeni?  Neka Gospod očisti sva mrtva lišća i grane, sve mrtve nakupine razočarenja u vašem životu i probudi vas da ponovo živite u Njemu!

Posted in Poticaji za molitvu.