Treba li vam odmora?

U današnjem vremenu koje je toliko ubrzano svi duboko u sebi težimo za odmorom-okrepom. U dugoprugaškom trčanju okrepa je vrlo važna riječ. To su stanice sa vodom, voćem i gelovima koje pomažu da trkači završe svoje dionice. U Matejevom evanđelju čitamo o Isusovom pozivu da dođemo k Njemu po naš odmor-okrepu: “Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni i ja ću vas okrijepiti.” U svijetu opterećenom užurbanošću Isus nas poziva na nešto veće – na odmor. Ali kako stvarno izgleda pravi odmor?

Prostor za odmor možemo stvoriti na tri načina:

  1. Kroz razgovor s Bogom. Čitajući Evanđelja vidimo da je Isus često odlazio na samotna mjesta kako bi se odmorio, molio i povezao s Ocem nebeskim. Bilo da se vozite, idete u šetnju ili provodite vrijeme s ljudima u svom životu, zastanite i razgovarajte s Bogom tokom dana.
  2. Kroz isplanirano vrijeme. Davanje prioriteta odmoru ne događa se slučajno. Planirajte vrijeme mira i odmora svaki dan i iskomunicirajte to svojim najbližima. To će vam pomoći da ostanete odgovorni kada vas svijet pokuša uvući u posao i aktivnost.
  3. Kroz praktikovanje Šabata – subotnjeg odmora. Bog je od početka oblikovao odmor i poziva nas da ga učinimo dijelom našeg sedmičnog ritma. Ova ideja o svrsishodnom planiranju dana s Bogom i uživanju u njegovoj prisutnosti naziva se šabatom. Na takav način se prisjećamo da nas Bog voli ne zbog onoga što radimo, već zbog toga tko On jest. Kada ste se posljednji put zaista odmorili u Božjoj prisutnosti?
Posted in Poticaji za molitvu.